Doemscenario nu heel dichtbij voor Lokeren, maandag valt waarschijnlijk het doek: "Geen nieuwe financiële middelen"

17 april 2020 11:46

Maandag valt mogelijk het doek over Sporting Lokeren. Dan komt de club met stamnummer 282 voor bij de Rechtbank van Koophandel van Dendermonde omdat er zware financiële problemen zijn en een problematisch betalingsverkeer werd vastgesteld.

Sporting Lokeren bouwde dit seizoen forse schulden op, sommige leveranciers kregen niets betaald en de lonen van spelers en werknemers werden niet gestort. De spelers en trainers legden na hun laatste competitiematch in 1B, op vrijdag 28 februari, uiteindelijk het werk neer.

“In principe gaat de zitting door zoals voorzien op maandag 20 april. Het betreft wel geen echt fysieke zitting, gezien de huidige coronamaatregelen. De zaak zal schriftelijk in beraad genomen worden, eventueel met een videoconferentie om overleg te plegen”, aldus tijdelijk bewindvoerder Kris Goeman bij BELGA.

De club heeft nog enkele dagen tijd om de rechtbank te overtuigen

“De vraag is nog steeds om de club failliet te verklaren. Het is afwachten of Louis de Vries, voorzitter van de club, alsnog met één of andere oplossing op de proppen gaat komen tegen dan. Tot op heden is de situatie echter onveranderd. Er zijn geen nieuwe financiële middelen en de schulden die er al waren zijn dezelfde gebleven. De club Sporting Lokeren heeft dus nog enkele dagen de tijd om de rechtbank te overtuigen van het feit dat de boeg alsnog kan omgegooid worden”, vervolgde advocaat Kris Goeman.

De club met stamnummer 282 stevent dus af op een faillissement. “De kans bestaat dat er maandag nog geen definitieve uitspraak zal zijn. Daarvoor is het afwachten op een vonnis van de rechter maar goed ziet het er natuurlijk allemaal niet uit. Deze zaak sleept al zo lang aan en beterschap was er al die tijd echt niet merkbaar”, gaf Goeman nog mee.

Johan Walckiers

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.