Het wordt druk in de Bouchoutlaan: BAS staat voor nooit-geziene werklast, clubs onder enorme tijdsdruk

19 april 2020 18:59

Druk in Leuven? Het was een episch nummer van Noordkaap, al is het in coronatijden vooral thuiszitten in Leuven. Druk? Dat lijkt het de komende weken vooral te gaan worden in de Bouchoutlaan in Brussel. Al kunnen bepaalde ploegen het nog iets 'simpeler' maken door hun diepgewortelde problemen.

In de Bouchoutlaan in Brussel op nummer 9 en geprangd tussen de Kinépolis, het Atomium, de bondsgebouwen van de Belgische voetbalbond, het BOIC en het Koning Boudewijnstadion is de zetel van het BAS gevestigd.

En bij dat Belgisch Arbitragehof voor de Sport gaat het de komende weken erg druk worden. 19 ploegen kregen namelijk al een proflicentie voor volgend seizoen en dat betekent dat heel wat teams een beroepsprocedure hebben ingespannen om hun licentie te verkrijgen.

Twaalf clubs in actie

Standard, Moeskroen en Oostende in 1A, Lokeren, Virton, Roeselare en Lommel (zij kregen uitstel tot het einde van de maand) in 1B en verder ook Seraing, Patro Eisden, Lierse, Winkel Sport en Tubeke vanuit Eerste Amateurklasse spanden een zaak in bij het BAS. 

Al is de vraag of alle ploegen veel kans maken om een deftig dossier te kunnen indienen. Sporting Lokeren moet tegen maandag 20 april kunnen aantonen over een overnemer te beschikken of de boeken gaan onherroepelijk dicht.

Krijgt iedereen dossier rond?

En er is meer: Lommel vroeg al uitstel tot het einde van de maand aan bij het BAS, want door problemen met de eigenaar - die de club niet wil lossen momenteel - kunnen ze dinsdag geen (volledig) afgewerkt dossier afgeven bij dat BAS. Dat uitstel is ondertussen ook al toegekend.

Het beloven sowieso boeiende en interessante weken te worden. Fysieke zittingen zijn overigens door de coronacrisis niet mogelijk, dus zal er via skype en andere digitale kanalen worden gewerkt om bepaalde dossiers toe te lichten.  

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ SK Deinze \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ Virton \\ Roeselare \\ KV Oostende \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.