Anderlecht heeft vanalles in de aanbieding: van bijna gratis tot enorme bedragen voor de jeugd

20 april 2020 15:15

Anderlecht moet verkopen. Ze willen alle overbodige balast uitwerpen en met een 'normale' kern aan het volgende seizoen beginnen. Daarbij wel rekening houdend dat er momenteel op - bijna - iedereen een goed bod overwogen zal worden.

Anderlecht gaat het niet te moeilijk maken. De kern moet opgekuist worden en alle momenteel verhuurde spelers zouden - in een ideale wereld - tegen eind augustus verkocht moeten zijn. Milic, Sa, Vranjes, Musona, Sanneh, Trebel, Lawrence, Adzic... Het zijn er heel wat die straks weer - als het mag - hun clubauto zullen parkeren op de parking van Neerpede. 

Jeugd moet geld opbrengen

Het is geen geheim dat Anderlecht moet saneren en ze willen straks naar een kern die rond de 25 zal schommelen, met ruimte om nog jeugdspelers toe te voegen. Daarnaast moet er afgewacht worden wie van de huidige lichting er nog zal rondlopen. In principe staat paars-wit open voor elke aanbieding die er komt, op wie dan ook.

De enorme berg schulden moet immers geslecht worden en het grootste kapitaal wordt vertegenwoordigd door de doorgebroken jeugdspelers. Een niet te weigeren bod op Verschaeren zou bijvoorbeeld al wat ademruimte geven. Maar jongens als Verschaeren, Lokonga en Doku zouden ze graag nog een jaartje houden omdat hun transferprijs normaal gezien nog gaat stijgen. Voor Doku zouden ze trouwens alleen heel zotte bedragen overwegen.

Van Crombrugge liever niet

Nog een speler die veel geld kan opleveren: Hendrik Van Crombrugge. Maar die houden ze liever gezien de doelmannensituatie, de prestaties die hij afgelopen seizoen leverde en de leidersrol die hij vertolkt. Van Crombrugge is zowat de adjudant van Kompany in de spelersgroep geworden. 

Een meevaller als Bornauw - voor 8 miljoen naar FC Köln vertrokken - gaan ze niet laten liggen. De prijzen zijn gekend bij de clubs die al interesse toonden, maar die liggen voor de jeugdspelers heel hoog. Wie een speler uit de eerste categorie (Milic, Musona...) wil weghalen, zal niet al te veel tegenstand ondervinden.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.