Voetbalwereld reageert massaal op faillissement Sporting Lokeren

20 april 2020 22:06

Wat al even in de lucht hing, is maandag werkelijkheid geworden: Sporting Lokeren is failliet. Na 49 jaar houdt de club op met te bestaan. Vanuit de Belgische voetbalwereld regent het reacties, ook van mensen die niets met Lokeren te maken hebben.

Ex-Lokerenspeler, coach en ex-bondscoach Aimé Antheunis kent Lokeren goed en vindt het heel spijtig dat de club nu verdwijnt. "Je zag het elk jaar slechter worden bij Sporting. Ik wil niemand met de vinger wijzen, maar dit doet pijn", reageert Antheunis bij Sporza.

Ex-voorzitter Roger Lambrecht was decennialang voorzitter van Lokeren maar weigerde commentaar te geven op het faillissement. Assistent Danny Veyt doet dat wel. "Het was al 3, 4 jaar bezig en niemand heeft ons op de goede weg kunnen zetten of de ernst van de situatie kunnen inzien. Ik ben ervan overtuigd dat De Vries tot vandaag geprobeerd heeft om een oplossing te zoeken, maar volgens mij heeft hij wel een slechte berekening gemaakt bij de overname".

De reacties van Lokeren-spelers Killian Overmeire, Davino Verhulst en Jelle Van Damme hebben we u al gebracht in aparte artikels. Maar ook club-icoon Lubanski heeft ondertussen gereageerd op het nieuws. De Pool maakte deel uit van de beruchte en de befaamde "Drie L'en" : Lubanski en zijn landgenoot Lato en de Deen Larsen. 

"Ik had nooit verwacht dat het zover zou kunnen komen met Lokeren. Ik voelde me bij Lokeren meteen geapprecieerd en goed. Ik heb er een fantastische periode doorgemaakt. Ik ben een echte Lokerenaar.

Online

Ook op de sociale media regent het reacties op het faillissement van Lokeren:

Jelle Heyman

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.