Elf Belgen die door faillissement Lokeren nieuwe ploeg moeten zoeken in onzekere tijden: "Dit even verteren"

20 april 2020 17:15

Het komt hard aan voor de supporters, maar ook de spelers van Lokeren gaan onzekere tijden tegemoet. De kern bestond uit 25 profspelers, die nu allemaal op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. En dat in een niet al te gunstige periode.

Onder de 25 ook twaalf Belgen: Kyllian Overmeire, Davino Verhulst, Théo Defourny, Robin Mantel, Jelle Van Damme, Max De Ruyver, Jimmy De Jonghe, Tracy Mpati, Stefano Marzo, Seth De Witte, Amine Benchalb en Bob Straetman. Allemaal jongens die na een barslecht seizoen nu ook nog nieuw onderdak moeten vinden voor volgend seizoen.

Zoals de experten al meedeelden: dat wordt niet makkelijk door de coronacrisis. De meeste ploegen gaan hun kern beperkt houden om de kosten te drukken en staan niet te springen voor spelers van de laatste uit 1B. De grotere namen zullen wel een ploeg vinden, al zal dat ook niet aan een groot contract zijn. Wat in hun voordeel pleit: ze zijn allemaal kosteloos op te halen.

Wie weet kan ik ergens jonge gasten gaan ondersteunen

Davino Verhulst is op zijn 32ste zeker nog niet van plan om ermee te stoppen. "Ik denk dat ik nog heel wat jaren kan meegaan", aldus Verhulst. "Ik ga wachten en zoeken naar een nieuwe club. Maar ik moet dit nu effe verteren. Ik had de deur bij Lokeren al dichtgedaan, maar je hoopt toch nog te kunnen terugkeren."

"Ik ga focussen op een nieuwe club. Met mijn ervaring kan ik toch wel nog iets bijbrengen. Wie weet kan ik ergens jonge gasten gaan ondersteunen", besluit hij. 

Voor de spelers wordt het alvast moeilijk om hun achterstallig loon nog te krijgen. Een Jelle Van Damme zou bijvoorbeeld nog enkele honderduizenden euro's te goed hebben. 

Johan Walckiers

Sporting Lokeren \\ Roeselare
 
 
Reacties.