Hoe staan de grote Belgische clubs ervoor met oog op de transfermercato? Geen koopjes in Gent, moeilijk verhaal in Luik en ...

20 april 2020 10:27

De coronacrisis zal ook zijn invloed hebben op de transfermercato van aankomende zomer, zoveel is duidelijk. Welke impact gaan de topclubs in ons land ondervinden?

Club Brugge zal zoals gezegd weinig problemen hebben op de transfermarkt, omdat ze beschikken over een geweldige buffer.

Maar ook AA Gent mag zich al bij al 'rijk' rekenen: goudhaantjes als David, Chakvetadze en Owusu hebben nog een langdurig contract en dus moeten ze volgens Het Nieuwsblad ook in de Arteveldestad niet op koopjes rekenen.

En de rest?

Bij Antwerp wordt voorlopig afgewacht op het einde van het seizoen om actie te ondernemen, ook onder meer over het contract van Dieumerci Mbokani - die einde contract is op de Bosuil.

Anderlecht heeft dan weer het plan opgevat om geen spelers aan te kopen boven de 2,5 miljoen euro, Genk zal vooral uitgaand (Maehle? Lucumi?) zaakjes doen vermoedelijk. Standard lijkt te moeten verkopen om meer financiële slagkracht te krijgen - de Rouches moeten hun licentie nog zien te verkrijgen via het BAS.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.