Nederlands premier Rutten laat voetbalfans niet verder hopen en treft heel drastische maatregel voor Eredivisie

21 april 2020 20:26

Nederlands premier Mark Rutten heeft tijdens een persconferentie dinsdagavond alle evenementen tot 1 september verboden, waaronder het voetbal in de Eredivisie. Rutten wacht dus niet op overleg bij de clubs maar neemt zelf het initiatief om de stekker uit het huidige seizoen te trekken.

Na de Belgische competitie, al moet dat  nog officieel bevestigd worden, komt er nu dus ook een einde aan de Eredivisie jaargang 2019/2020. Er moet nog wel wat duidelijkheid komen rond het aanduiden van een kampioen, als dat al zou gebeuren, en een degradant.

In Nederland zijn nu 26 speeldagen gespeeld en staan Ajax en AZ Alkmaar gedeeld eerste op basis van hun punten. Ajax staat wel op de eerste plaats omdat het een beter doelsaldo heeft. "Het is zuur", zegt Mark Rutten. "Maar de gevolgen van het coronavirus dwingen ons ertoe om offers te brengen".

Start volgend seizoen in gevaar

De maatregel zorgt er ook voor dat de start van volgend seizoen uitgesteld zal moeten worden. De supercup (Johan Cruijff schaal) stond gepland op 8 augustus en een week later stond speeldag 1 van seizoen 2020-2021 al gepland.

Jelle Heyman

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ PSV \\ Ajax \\ AZ Alkmaar \\ ADO Den Haag
 
 
Reacties.