UEFA heeft beslist! Deze Belgische clubs en Europese toppers gaan naar de Champions League bij stopzetting competitie

23 april 2020 17:19

UEFA blijft de nationale competities aanmoedigen om hun kampioenschap volledig af te werken. Daarnaast schepte het ook duideljkheid over wat er te gebeuren staat als er niet meer gevoetbald wordt.

"UEFA spoort de nationale voetbalbonden aan om de deelnemers aan de Champions League en Europa League 2020/21 te selecteren op basis van sportieve verdiensten in het seizoen 2019/20", deelde UEFA donderdag mee. Geen klassementen dus op basis van UEFA-ranking of de klassementen van vorig seizoen, maar het klassement van dit jaar. Als er niet meer gevoetbald wordt natuurlijk.

In België betekent dat dus dat Club Brugge straks naar de Champions League gaat en AA Gent de voorronde speelt. Voor de plaatsen van de Europa League moet het nog een oplossing vinden voor het ticket voor de bekerwinnaar. Een bekerfinale voor 3 augustus zou uitsluitsel kunnen brengen.

En wat als er in de vijf grote Europese competities niet meer gevoetbald wordt? Dat is de huidige top-4 van elke competitie geplaatst voor het Kampioenenbal. 

Premier League: Liverpool, Manchester City, Leicester City, Chelsea

Primera División: Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad

Bundesliga: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach

Serie A: Juventus, Lazio, Inter, Atalanta

Ligue 1: PSG, Marseille, Rennes

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ Primera Division \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ Liverpool FC \\ Chelsea \\ Marseille \\ Inter Milaan \\ Lazio \\ Juventus \\ Borussia Dortmund \\ Valladolid \\ Sevilla \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.