Doelman die drie promoties op rij vierde met Beerschot hoopt dat de club straks in 1A staat: "Mooiste wat ik heb meegemaakt op sportief vlak"

24 april 2020 10:19

De laatste stap naar eerste klasse A is duidelijk de moeilijkste om te nemen voor Beerschot. Daarvoor vierde de club die in 2013 fuseerde met Wilrijk vier promoties op rij. Bij de eerste drie stond Jef Snyders tussen de palen. Hij hoopt dat het dit jaar wel lukt voor zijn ex-club.

Snyders keepte sinds 2010 voor Wilrijk en na de fusie nog drie jaar voor Beerschot-Wilrijk. In die drie jaar ging het van eerste provinciale naar een promotie van derde nationale naar eerste amateur. Daar hield het op voor Snyders, die volgend jaar in naar FC Kontich (eerste provinciale trekt). 

Maar Beerschot volgt hij nog steeds. "Natuurlijk volg ik ze nog. Ik hoop dat ze straks eindelijk naar 1A gaan. Ten eerste omdat ze het verdienen en ten tweede omdat ik dan kan zeggen dat ik toch voor een half procentje heb kunnen meewerken aan de wederopstanding", legde hij uit.

"Ik probeer toch een paar keer per jaar te gaan kijken en dat geeft een speciaal gevoel. Enerzijds leuk en anderzijds nostalgisch. Sportief gezien is dat het mooiste wat ik heb meegemaakt en dat zal ik ook niet meer overtreffen. Dat besef ik maar al te goed", besloot Snyders, die volgend seizoen de overstap maakt van ASV Geel naar FC Kontich.

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Beerschot
 
 
Reacties.