"Club, Gent en Charleroi tegen de rest en onderling": Analist ziet machtsspelletjes en wijst politiek met de vinger

27 april 2020 07:40

Na de Algemene Vergadering van maandag zal er nog evenveel onduidelijkheid blijven bestaan als ervoor. De hamvraag blijft natuurlijk of de competitie definitief wordt stopgezet of niet en volgens Patrick Goots wachten de clubbestuurders op een beslissing vanuit de overheid.

Zo lang die geen beslissing neemt blijft het tasten in het duister volgens de analist. "Er moet op een bepaald moment iemand een beslissing opleggen. En dat kan de regering. Alleen blijft die rond de pot draaien en uitstellen. Vreselijk", liet Patrick Goots optekenen bij Gazet van Antwerpen

"Nochtans moet de regering vooral rekening houden met de volksgezondheid, zoals ze ook bij de festivals gedaan heeft. Benadeelden zullen er altijd zijn bij een beslissing, kritiek ook. Mogelijk zelfs procedures. Maar dat moet dan maar. De beslissing is tenminste genomen. Er is duidelijkheid", besloot hij.

Machtsspelletjes

En ondertussen blijven clubs maar op zoek gaan naar medestanders om een meerderheid of zelfs 80% te behalen op de Algemene Vergadering. " Club Brugge, Gent en Charleroi tegen de rest en onderling. Iedereen is aan het lobbyen om er voor zichzelf het beste uit te halen. Maar niemand lijkt bezig met het algemeen belang", besloot hij.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.