Clubbestuurders maken zich zorgen: TV-contract van 103 miljoen euro nog steeds niet helemaal in orde

28 april 2020 19:12

Eleven Sports heeft de TV-rechten voor de komende vijf seizoenen gekocht. Het Britse bedrijf legde daar 103 miljoen euro voor op tafel. Dat is althans de bedoeling...

De laatste handtekening van Eleven Sports in het contract is nog steeds niet gezet, meldde Het Laatste Nieuws dinsdag. Volgens de krant gaat het om de laatste punten en komma's.

Toch maken clubleiders zich ongerust. "Zonder de inkomsten uit het voetbalcontract is er voor de onderbuik van de profclubs geen leven meer na ­corona", bleef een bestuurder anoniem bij HLN.

De Pro League en Eleven Sports proberen dan weer de gemoederen te bedaren. "Geen paniek. Alles komt in orde", klonk het. De deal sleept al lang aan, onder meer omdat Antwerp niet akkoord was met de verdeelsleutel van de club. De huidige onderhandelingen zullen wellicht te wijten zijn aan het coronavirus.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.