🎥 Wat gebeurde er op 29 april in de voetbalgeschiedenis? Vrijschop onder de muur, Messi de kampioenenmaker en Scholes de verlosser

29 april 2020 18:59

Ook op woensdag 29 april geen live-voetbal op de Europese velden. In het verleden was dat al eens anders, uiteraard. Wat waren enkele opvallende momenten van 29 april doorheen de recente voetbalgeschiedenis?

29 april ... 2018

Na een jaar zonder titel ging FC Barcelona in 2017 en 2018 weer als een pletwals door de Primera División. Op speeldag 35 hadden de Catalanen aan een punt genoeg voor de 25e landstitel in de clubgeschiedenis.

Coutinho en Messi brachten Barça op een dubbele voorsprong op bezoek bij Deportivo La Coruña, dat na de pauze weer langszij kwam. Het titelfeestje van Barcelona moest en zou echter doorgaan en daar zorgde de grootmeester zelf voor. Het werd 2-4 voor FCB.

29 april ... 2014

Geen Messi zonder Ronaldo. Real Madrid moest een 1-0 voorsprong uit de heenmatch gaan verdedigen in het stadion van Bayern München. De thuisploeg werd voor eigen volk vernederd. Real won met 0-4 en de doelpunten werden gelijk verdeeld tussen CR7 en Sergio Ramos. De mooiste was die van de Portugees, onder de muur door.

29 april ... 2008

Opnieuw een avond in de halve finale van de Champions League, maar dan een met minder goals. Manchester United sleepte een 0-0 uit de brand in Camp Nou en in de return scoorde Paul Scholes een fantastische treffer en zo maakte hij een einde aan zijn doelpuntendroogte van 257 dagen. Messi en Eto'o kwamen 180 minuten niet tot scoren tegen de Red Devils.

Redactie

Premier League \\ Bundesliga \\ Serie A \\ La Liga \\ Manchester United \\ Bayern München \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.