'Toptalenten kunnen financiële zorgen Anderlecht oplossen'

30 april 2020 17:19

Anderlecht speelde het afgelopen seizoen met een enorm jeugdig elftal. Daardoor leerden we enkele nieuwe talenten kennen met Antoine Colassin en Marco Kana en bewezen jongens als Jeremy Doku en Albert Sambi Lokonga over enorm veel talent te beschikken.

Eerder kon u al lezen dat Anderlecht het financieel moeilijk heeft. Zo zullen enkele sterkhouders die gehuurd worden waarschijnlijk niet terugkeren, omdat ze financieel onhaalbaar zijn.

In januari zag Anderlecht Alexis Saelemaekers al vertrekken richting AC Milaan, om zo de schuldenlast wat te verkleinen. Aankomende zomer kunnen andere toptalenten in zijn voetsporen treden.

Zo heeft Juventus verregaande interesse in Marco Kana. De jonge verdediger annex middenvelder depanneerde dit seizoen meermaals bij blessures van Kompany of Sandler en deed dat uitstekend. Anderlecht hanteert een vraagprijs van minstens 20 miljoen euro.

Ook Jeremy Doku, Yari Verschaeren en Albert Sambi Lokonga lieten dit seizoen al zien over enorm veel talent te beschikken. De drie groeibriljantjes van Anderlecht kunnen rekenen op Spaanse, Duitse en Franse interesse. 

Het is nog maar de vraag of Anderlecht zwicht voor het grote geld. Met de verkoop van enkele van hun toptalenten kan Anderlecht financieel een enorm goede zaak doen. Hoe dan ook dreigen er aankomende zomer een hele resem spelers te vertrekken bij Anderlecht.

Jens Nimmegeers

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ AC Milan
 
 
Reacties.