Geld in ruil voor degradatie? 'Waasland-Beveren lijkt dan toch naar 1B te zakken'

01 mei 2020 06:19

Er wordt momenteel niet meer gevoetbald in België. De Pro League liet al weten akkoord te gaan met Club Brugge als kampioen. Nu lijkt er slecht nieuws aan te komen voor Waasland-Beveren. De solidariteitsbijdrage zal ook meteen een compensatie voor degradatie zijn.

Het was RSC Anderlecht die enkele weken geleden opperde dat er een solidariteitsfonds moest komen. De hoofdstedelingen werden weggelachen, maar ondertussen is het duidelijk dat de clubs met een Europees ticket solidair zullen zijn.

In de praktijk wil dat zeggen dat Club Brugge, KAA Gent, Antwerp FC, Sporting Charleroi en Standard een deel van hun Europese inkomsten zullen afstaan. Het is KRC Genk, Anderlecht en... Waasland-Beveren die daarvan het meeste zullen profiteren.

De oprichting van zo'n fonds impliceert ook meteen dat de competitie definitief wordt stopgezet én dat de huidige stand als eindstand wordt gezien. Dat schrijft Het Nieuwsblad. En net daar zit het addertje onder het gras op de Freethiel. 

Geld in ruil voor degradatie?

De solidariteitsbijdrage wordt door de andere clubs dan vooral gezien als een compensatie voor de degradatie van de Leeuwen. Maar hoe zal de Jupiler Pro League er dan volgend seizoen uitzien? Beerschot én OH Leuven claimen allebei promotie.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ SK Beveren
 
 
Reacties.