"Reactie op de arrogantie van de UEFA": Baskische fans verkiezen uitgestelde bekerfinale mét publiek boven Europees ticket

02 mei 2020 20:42

De fans van Athletic Bilbao hebben een duidelijk signaal gegeven aan hun club. Ze wachten liever met de bekerfinale tot supporters weer welkom zijn in het stadion dan aan de eis van Europese Voetbalbond (UEFA) te voldoen.

De UEFA wil het volgende: de bekerfinale tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad moet voor 3 augustus worden afgewerkt, zodat de winnaar kan beloond worden met een Europees ticket. Daar zijn de fans van Bilbao het niet mee eens.

Ze stuurden een statement naar de club, een "reactie op de arrogantie van UEFA" noemen ze het. Als de finale niet voor 3 augustus gespeeld wordt, dan gaat het Europees ticket naar de zevende in de stand en wordt er niet naar, zoals de Spaanse voetbal het voorstelde, de bekerfinalisten gekeken.

De bekerfinale betekent heel veel voor de fans van Athletic. De finale is namelijk een Baskisch onderonsje tegen Real Sociedad en clubicoon Aduriz kondigde al aan dat hij zijn carrière wou afsluiten na de bekerfinale. Een bekerfinale voor 3 augustus met publiek is niet echt realistisch, vandaar de oproep van de Baskische fans. Ze zoeken overigens steun bij de achterban van Sociedad.

Hannes Van Gael

La Liga \\ Athletic de Bilbao \\ Real Sociedad
 
 
Reacties.