Nieuwe keeperstrainer Anderlecht krijgt heel wat meer verantwoordelijkheid

03 mei 2020 09:57

Sinds zaterdag is de komst van Jelle ten Rouwelaar naar Anderlecht officieel rond. De nieuwe keeperstrainer krijgt echter heel wat meer bevoegdheden dan enkel keepers trainen en begeleiden.

Zoals Anderlecht het aankondigt, gaat Ten Rouwelaar ook persoonlijk instaan voor het halen van jonge talenten naar de club. "RSCA staat wil garant blijven staan voor de allerbeste opleiding én het aanbieden van speelkansen aan jonge spelers. Ook wat doelmannen betreft wil de club verder stappen zetten. Jelle past perfect binnen deze visie: een jonge ex-prof met veel ervaring, leergierig, ambitieus en énorm gepassioneerd. Hij zal met deze kwaliteiten een belangrijke rol spelen binnen de opleiding, de scouting/rekrutering en de eerste ploeg", klinkt het.

Wat betekent dat Ten Rouwelaar een superviserende rol zou krijgen over alle doelmannen en doelmannentrainers bij de club. Hij moet straks het beleid gaan uitstippelen zodat Anderlecht meer doelmannen zelf kan opleiden. Uit de jeugdwerking is qua keeperstalent immers enkel Davy Roef opgestaan de laatste jaren.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.