Anderlecht houdt toch sterk rekening met een woelige transferzomer

04 mei 2020 19:10

De coronacrisis gaat de transfercarousel sowieso later op gang doen trekken. Iedereen wacht op duidelijkheid naar volgend seizoen toe. En dan nog is het afwachten welke prijzen er gaan circuleren. Bij Anderlecht verwachten ze zich wel nog aan een woelige zomer.

Het grootste werk momenteel: een schaduwelftal opstellen. Anderlecht wil al de verhuurde spelers kwijtraken, maar houdt ook rekening met een vertrek van een aantal basispionnen. In de huidige situatie kunnen ze een goed bod immers niet afslaan, wat de kritiek daarop ook zal zijn.

De transfer van Ilias Takidine mag in die optiek al gezien worden: eentje proberen klaarstomen als één van de jonge wingers deze zomer vertrekt. Anderlecht wil voor zowat elke positie een valabele (en liefst goedkope) optie klaarstaan hebben.

Werk voor Peter Verbeke, die met zijn data-analysesysteem voor alternatieven moet zorgen. Want bij Anderlecht verwachten ze toch vier à vijf inkomende transfers te moeten doen. Een centrale verdediger is geen overbodige luxe als straks zowel Philippe Sandler als Derrick Luckassen onhaalbaar blijken te zijn.

Maar Anderlecht staat ook open voor elk goed bod dat binnenkomt om de financiële situatie wat rooskleuriger te maken. Dat betekent dat ook Verschaeren en co niet onbespreekbaar zijn. Op dit moment hebben ze in de jeugd niet voor elke positie een pasklaar antwoord rondlopen. Het zal dus waarschijnlijk nog een komen en gaan worden...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.