Club Brugge krijgt slecht nieuws te horen: "Ze moeten zich niet rijk rekenen"

04 mei 2020 16:42

Club Brugge zou een mooie zomer tegemoet zijn gegaan. De landskampioen zit in een financiële luxepositie, waardoor het niet hoeft te verkopen. Daardoor zouden ze voor elke speler de hoofdprijs kunnen vragen. Maar dat zal niet doorgaan volgens sporteconoom Wim Lagae van KU Leuven.

"Na deze periode zullen veel clubs het risico niet kunnen of willen nemen om enorme bedragen neer te leggen voor bepaalde spelers. Clubs als Ajax of Club Brugge hoeven zich dus niet rijk te rekenen", aldus Lagae.

"Deze zomer zullen er over het algemeen niet veel woekerprijzen worden betaald voor voetballers. Er zullen enkele clubs zijn die zich dat wel kunnen permitteren, maar dat zijn dan ook maar de happy few."

"Voetbal is een spelletje van miljardairs", gaat Lagae verder. "Nieuwe rijken zullen opstaan. Clubs die wel kunnen investeren en dat deze zomer aan een spotgoedkope prijs kunnen doen."

Club Brugge had gehoopt aankomende zomer spelers als Krépin Diatta en Emmanuel Dennis voor vele miljoenen te kunnen verkopen, maar die kansen zijn dus miniem. Het voordeel is dan wel weer dat Club Brugge ook volgend seizoen met een enorm sterke selectie zal aantreden.

Jens Nimmegeers

Beker van België \\ Club Brugge
 
 
Reacties.