Franse club, mét Belg aan boord, weigert zich neer te leggen bij degradatie na stopzetting competitie

04 mei 2020 17:44

Vorige week besloot de Ligue 1 een punt te zetten achter de competitie. Goed nieuws voor PSG, dat zo kampioen werd. Maar voor Toulouse en Amiens betekende dat minder goed nieuws, zij degraderen uit de Ligue 1.

Amiens heeft met Isaac Mbenza een Belg die actief is bij de club, maar ook de jonge aanvaller kon niet voorkomen dat Amiens bij de stopzetting op een voorlaatste plaats stond. Hekkensluiter Toulouse had bij de stopzetting 14 punten achterstand en zal ook niet al te veel te klagen hebben, maar bij Amiens vinden ze de beslissing onrechtvaardig.

Amiens stond namelijk maar vier punten achter op de 18e plek. Volgens het bestuur een nog perfect te overbruggen kloof. Amiens stelt voor om de competitie volgend seizoen aan te vatten met 22 ploegen.

Zo zullen naast Amiens en Toulouse ook Lens, van Guillaume Gillet, en Lorient aantreden in de Ligue 1. 

Niet alleen Amiens wil dat de Franse voetbalbond hun beslissing heroverweegt. Ook de club van Jason Denayer, Olympique Lyon, is niet gediend met de beslissing. Lyon staat door de stopzetting op het punt om voor het eerst in 25 jaar Europees voetbal te missen.

Jens Nimmegeers

Ligue 1 \\ Lyon \\ Toulouse \\ Amiens
 
 
Reacties.