'Mannaert stond op zijn achterste poten na nieuw voorstel van Coucke over de solidariteitsbijdrage op de Algemene Vergadering'


Foto: © photonews 16 mei 2020 09:59

Geven en nemen. Club Brugge werd vrijdag gekroond tot de kampioen van het voorbije seizoen, maar moest ook water bij de wijn doen. De West-Vlamingen zullen dan toch een deel van hun Europese inkomsten moeten afstaan in de vorm van een solidariteitsbijdrage.

Het gaat om 10% van de Europese gelden, die alle teams die België Europees vertegenwoordigen zullen afstaan in de pot. RSC Anderlecht was een grote voorstander het initiatief.

Coucke opperde zelfs volgens Het Laatste Nieuws in de Algemene Vergadering dat Club Brugge meer dan de 10% zou moeten betalen vanwege de hoge startgelden in de Champions League.

Daarop reageerde Club-CEO Vincent Mannaert furieus. De rest van de clubs schaarde zich achter Mannaert en zo werd al vlug beslist om het bij de 10% te houden. Een anekdote die illustreert hoe de spanning te snijden was en elke club uiteindelijk zijn eigenbelang vooropstelde. 

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.