Laatste woord nog niet gezegd over afhandeling competities: 2e amateurclub Eendracht Aalst tekent officieel verzet aan bij KBVB


Foto: AVL 25 mei 2020 17:44

Eendracht Aalst degradeerde vorig jaar van Eerste naar Tweede Amateurklasse en wou hun verblijf daar graag beperkt houden tot één jaar. Door hun huidige klassering promoveren 'de Ajuinen' net niet naar 1e Amateur.

KVK Tienen werd in de Tweede Amateurklasse B uitgeroepen tot kampioen en mag daardoor naar Eerste Amateur. De club stond na 23 speeldagen aan de leiding met 46 punten en dat klassement werd door de KBVB als eindstand gebruikt om de promoverende ploegen aan te duiden.

Zo greep Eendracht Aalst (42 punten uit 22 speeldagen) net naast promotie. Zij vinden dat de KBVB hen de kans ontnomen heeft om te promoveren. De Oost-Vlamingen hadden nog een match tegoed en een onderlinge confrontatie tegen KVK Tienen. Ze vinden dat ze ook aanspraak maken op promotie.

Daarom trekken ze naar de KBVB. "Onze club heeft vandaag (maandag, nvdr.) officieel verzet aangetekend bij de voetbalbond tegen de afhandeling van het voorbije seizoen", luidde het op de facebookpagina van de club.

2e amateurliga B \\ Eendracht Aalst
 
 
 
Reacties.