Wellenreuther eerste doelman bij Anderlecht? "Hij kan een topkeeper worden"

06 juni 2020 11:14

Anderlecht kondigde vrijdag de komst van de 24-jarige doelman Timon Wellenreuther aan. Aad de Mos gelooft niet echt in de van Willem II overgenomen keeper, maar Youri Mulder is een andere mening toegedaan.

Mulder zag dat Wellenreuther het goed deed bij Willem II en ook de voeten heeft die Vincent Kompany eist. "Een niet-meevoetballende doelman, dat bestaat tegenwoordig niet meer. Wanneer je als keeper niet goed kunt voetballen, kom je er niet meer doorheen. Buiten de 16 voetballen, dat kan hij wel. Dat is hij gewend van bij Willem II", zegt hij bij Sporza.

Volgens Mulder gaat Wellenreuther niet komen voor een plek als tweede doelman. "Anderlecht heeft wel twee goeie keepers nu, maar wellicht zullen ze Van Crombrugge verkopen. Ik denk niet dat Wellenreuther het type is dat zomaar tevreden zal zijn met de tweede plek. Die zal de strijd wel aangaan."

Al wil Anderlecht wel door met Van Crombrugge, hoorden wij. "Wellenreuther zal zich nog moeten ontwikkelen, maar hij kan ook een topkeeper worden. Hij is nog maar 24 en kan alleen nog maar beter worden."

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Willem II \\ België
 
 
 
Reacties.