🎥 'Ciro' Mertens weer op zijn best: geen vijf minuten nodig om uit te pakken met heerlijke stifter, VAR keurt wel assist af

28 juni 2020 21:36

Napoli kan weer volop genieten van de voetbalkunsten van Dries Mertens. Aan de Rode Duivel hebben ze in Napels al heel wat gehad en dat is in de wedstrijd tegen SPAL niet anders. Amper vijf minuten had Mertens nodig om de score te openen.

Als ze bij SPAL gehoopt hadden om lange tijd de brilscore te kunnen vasthouden, waren ze er al rap aan voor de moeite. Mertens werd aan het eind van een mee opgezette aanval moederziel alleen bereikt in de zestien meter. Letica kwam nog vliegensvlug zijn doel uit, maar een koelbloedige Mertens pakte uit met een heerlijke stifter.

De lijnrechter vlagt in eerste insantie voor buitenspel, maar de VAR corrigeerde en zo telde het doelpunt alsnog. Nadat Petagna uit het niets gelijkmaakte, bracht Callejon Napoli weer op voorsprong. Met de rust in zicht leek het nog een keertje 'Mertens time'.

Onze landgenoot zorgde voor diepgang en legde de bal vervolgens pamklaar voor zijn maatje Insigne, die de netten deed trillen. Deze keer had de VAR echter teleurstellend nieuws voor Mertens en zijn ploegmaats. Mertens begaf zich nu wel in buitenspelpositie.

Younes geeft SPAL de doodsteek

De 3-1 van de pas ingevallen Amin Younes in het slotkwartier haalde alle spanning uit de wedstrijd. De rode lantaarn moest afdruipen, alweer een overwinning erbij voor Napoli en Mertens. Die werd overigens na ruim een uur voetballen naar de kant gehaald.