Mourinho smult van opstootje tussen Son en Lloris: "Met brave jongens win je alleen de Fair Play Cup"


Foto: © photonews 07 juli 2020 09:24

Maandagavond was er een serieus opstootje tussen Tottenham-doelman Hugo Lloris en aanvaller Heung-Min Son. De lucht werd wel snel geklaard tussen de twee, maar ploegmaats moesten ze wel eerst uit elkaar halen.

Lloris was kwaad omdat Richarlison bijna de gelijkmaker scoorde voor Everton. De doelman maakte Son erop attent dat hij meer druk moest zetten, waarop de Zuid-Koreaan reageerde. Tottenham-coach José Mourinho had daar geen enkel probleem mee. Meer nog: "Het is een teken dat we groeien."

"Het is mooi", aldus The Special One. "Als je iemand daarvoor de schuld wil geven, ben ik het. Ik was kritisch voor mijn jongens, omdat zij niet kritisch genoeg zijn voor zichzelf en tegenover elkaar. Sonny is een geweldige jongen, iedereen houdt van hem, hij is een teamspeler. Maar in die laatste minuut voor de rust vond de kapitein dat hij meer had kunnen doen voor het team. Daar was een andere inspanning nodig."

"Dat leverde een paar lelijke woorden op, maar ik denk dat dat heel belangrijk was in het groeiproces van het team. Het team kan alleen maar groeien als je veeleisend bent voor elkaar en je een sterke persoonlijkheid toont. Met een team van brave jongens win je alleen de Fair Play Cup. Die heb ik nog nooit gewonnen en daar ben ik ook niet in geïnteresseerd. Vandaag zag ik de passie die ik wil zien. Tijdens de rust vertelde ik de 2 kemphanen dat ik er niet aan twijfelde dat ze tot het eind samen zouden vechten."

Premier League \\ Tottenham \\ Everton
 
 
 
Reacties.