Throwback: Team USA breekt na discutabele penalty door Nederlands pantser en blijft wereldkampioen

08 juli 2020 20:11

Het doek over het WK vrouwenvoetbal viel een dik jaar geleden, met Team USA als eindwinnaar na een interessante finale.

Ook in de finale tegen Nederland begon Team USA als een absolute wervelwind aan de wedstrijd, maar de Oranje Leeuwinnen wisten in eerste instantie de nul te houden.

Van Veenendaal pakte uit met heel wat goede reddingen, 0-0 aan de rust. Na de pauze kwamen de Leeuwinnen iets beter in de wedstrijd, al kregen ze al bij al weinig kansen.

Op het uur ging de bal op aangeven van de VAR op de stip en maakte Rapinoe er 1-0 van, een vijftal minuten later maakte Lavelle op aangeven van Mewis de wedstrijd monddood.

Nederland probeerde nog de bakens te verzetten, maar dat lukte niet. Team USA wist zo zijn wereldtitel te verlengen en mag zich ondertussen nog drie jaar langer wereldkampioen noemen. In 2023 wordt het WK gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland.