🎥 Rondje Europa: Barcelona veroordeelt stadsgenoot Espanyol, Mertens en Trossard doen de netten trillen

09 juli 2020 06:15

Op woensdagavond stonden in de grote Europese competities nog enkele mooie duels op het programma. Er kwamen ook enkele Belgen in actie, zoals Dries Mertens, die zijn doelpuntenrecord nog wat verder uitdiepte bij Napoli.

Beginnen doen we bij een duel zonder landgenoten. In Spanje stond de Catalaanse derby op het programma. Barcelona nam het op tegen kleine broer Espanyol en won met het kleinste verschil, zonder te overtuigen. Suarez scoorde het enige doelpunt van de partij. Op vijf minuten tijd werden Pol Lozano en Ansu Fati uitgesloten. Door de drie punten nestelt Barça zich weer in het spoor van Real Madrid, Espanyol is mathematisch zeker van degradatie.

In de Premier League kon Brighton & Hove Albion niet winnen van landskampioen Liverpool. Leandro Trossard maakte het nog spannend door vlak voor rust te milderen na treffers van Salah en Henderson. Na de pauze zette de Egyptenaar orde op zaken.

In de Serie A waren er zeges voor Napoli en Atalanta. Mertens zette zijn club op voorsprong, Goldaniga maakte gelijk voor Genoa en Lozano was in minuut 66 zowaar de held voor Napoli. Castagne viel in tijdens de 2-0 zege van Atalanta tegen Sampdoria. Roma pakte de scalp van Parma.

Premier League \\ Serie A \\ Primera Division \\ Liverpool FC \\ Barcelona \\ Espanyol Barcelona \\ Brighton \\ Genoa \\ Napoli
 
 
 
Reacties.