De concurrentie faalt, maar kan Juventus topper winnen tegen Atalanta?

11 juli 2020 21:32

Juventus verloor vorige week met 4-2 van AC Milan. Maar omdat dichtste belagers Lazio en Inter ook met de punten morsen, lijkt niets Juventus nog in de weg te kunnen staan richting een nieuwe titel. Al zal ploeg in vorm Atalanta er alles aan doen om vol voor de winst te gaan.

Juventus: sneller titel veiligstellen

Sinds de heropstart van de competitie na de coronabreak heeft Juventus 12/15 gepakt. Niet slecht, maar de enige topper tegen AC Milan op de vorige speeldag werd wel verloren met 4-2. In de stand heeft 'De Oude Dame' een comfortabele voorsprong van 8 punten op Lazio Roma. Lazio verloor zondagmiddag nog thuis tegen Sassuolo.

Met een overwinning kunnen Juventus en Ronaldo dus uitlopen naar een voorsprong van 11 punten met nog 6 wedstrijden te spelen.

Atalanta op zoek naar record

Nu Juventus definitief weg lijkt, is de strijd om de tweede plaats echter helemaal opengebroken in Italië.  Lazio Roma heeft 68 punten en Inter Milan 65, maar Atalanta heeft zich met een perfect rapport van 15/15 sinds de coronabreak tussen de twee geknokt met 66 punten.

De club van onder meer Timothy Castagne en Ruslan Malinovskyi eindigde vorig seizoen op de derde plek, achter Juventus en Napoli. Maar een tweede plek zou een absoluut record zijn voor de club uit Bergamo.

Kan Atalanta stunten op het veld van Juventus? Waag nu je kans bij Betfirst

Jelle Heyman

Serie A \\ Juventus \\ Atalanta
 
 
Reacties.