Antwerp: "Gaan ervan uit dat extra maatregelen niet van toepassing zijn op profvoetbal"


Foto: © photonews 28 juli 2020 11:36

Geen contactsporten boven de 18 jaar. Gouverneur Cathy Berx was gisteren na de crisisraad duidelijk. Maar welke gevolgen dat exact heeft voor de Antwerpse profclubs als Antwerp, KV Mechelen, Beerschot en Westerlo is minder duidelijk.

Dat politici elkaar blijven tegenspreken zorgt niet meteen voor opheldering. Voor de herstart van de Jupiler Pro League brengt dit veel problemen met zich mee. De eerste thuiswedstrijden van KV Mechelen, Antwerp zouden zo alvast niet kunnen doorgaan.

Antwerp laat alvast via een persbericht weten dat ze “in opvolging van de communicatie door de gouverneur van de Provincie Antwerpen, en in afwachting van meer concrete info, er vanuit gaan dat voor het professionele voetbal (cfr. professioneel statuut topsport) alle genomen maatregelen ongewijzigd blijven en verder worden toegepast."

"Samen met de Pro League en alle bevoegde instanties zijn de afgelopen maanden protocollen en testprocedures uitgewerkt zodat er op een veilige en verantwoorde manier gevoetbald kan worden. Dit naar analogie van meerdere andere Europese landen wat tijdens alle oefenwedstrijden probleemloos is verlopen."

"RAFC blijft in nauw contact met alle bevoegde instanties en zal infomeren zodra dit mogelijk is.”

Beker van België \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.