Komt dat goed? Nieuwe kalender mét matchen in augustus op Antwerps grondgebied, Pro League reageert

01 augustus 2020 18:36

De nieuwe kalender voor de Jupiler Pro League werd zaterdagavond bekend gemaakt. Mét daarbij ook in de maand augustus wedstrijden op Antwerps grondgebied. Komt dat wel goed?

Provinciegouverneur Cathy Berx gaf al meermaals aan dat ze voorlopig van geen uitzonderingen wilde weten en dat er geen contactsport mag worden georganiseerd in de provincie Antwerpen in de maand augustus.

En dus ook niet in de Jupiler Pro League, waarvan de kalender bekend gemaakt werd op zaterdag. Mét wel degelijk wedstrijden in augustus op Antwerpse bodem. "De aanvangsspeeldagen tellen enkele wedstrijden op het grondgebied van de provincie Antwerpen", aldus de Pro League.

Uitzonderingsmaatregel?

"De bijzonder ingewikkelde puzzel die de opmaak van de kalender is, nog meer in de huidige contexten, maakten van het voorliggende speelschema de enige haalbare optie. Het spreekt voor zich dat de speelmomenten van deze wedstrijden onder voorbehoud zijn van lokale COVID-19 maatregelen."

"De Pro League blijft inzetten op constructief overleg met de relevante overheden om de beroepsuitoefening voor haar clubs te vrijwaren. We hopen zo spoedig mogelijk eenzelfde uniforme regeling uit te werken zoals gebeurde in Leicester (UK) en Catalonië (Spanje)."

De wedstrijden op Antwerps grondgebied:

Speeldag 1, 8 augustus: Antwerp - Moeskroen
Speeldag 1, 9 augustus: KV Mechelen - Anderlecht
Speeldag 2, 16 augustus: Beerschot - Zulte Waregem
Speeldag 3: Antwerp - AA Gent (weekend van 21 tot 23 augustus)
Speeldag 3: KV Mechelen - Cercle Brugge (weekend van 21 tot 23 augustus)

Speeldag 1, 1B: Westerlo - Lierse (weekend van 21 tot 23 augustus)

De volledige kalender kan je vinden via DIT ARTIKEL! 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.