Voormalig Duits International Sandro Wagner hangt voetbalschoenen aan de haak

02 augustus 2020 15:07

De 32-jarige Sandro Wagner heeft beslist om een punt achter zijn carrière te zetten. De voormalige Duitse international laat in het Duitse magazine Bild weten dat hij al zijn dromen heeft verwezenlijkt.

Wagner was dertien jaar profvoetballer. Hij speelde bijna zijn volledige carrière in eigen land bij onder meer Bayern München, waar hij zijn opleiding genoot, Duisburg, Werder Bremen, Kaiserslautern, Hertha en Hoffenheim. In 2019 waagde hij zijn kans in China bij Tianjin TEDA.

Daar liet hij zijn contract vorige maand ontbinden vanwege de coronapandemie. De aanvaller speelde in 2017 en 2018 acht keer voor de nationale ploeg en maakte daarin vijf goals. Nu zou hij volgens BELGA stoppen als profvoetballer.

Wagner is overigens niet van plan het voetbal vaarwel te zeggen. Hij mikt immers op een nieuwe carrière als trainer. “In september start ik een opleiding bij de DFB (Duitse voetbalbond, red). Mijn plan is volgende zomer in het vak te stappen. Nu ga ik een jaar pauze inlassen en van mijn tijd met de familie genieten.”

Tianjin Teda
 
 
 
Reacties.