Antwerpse clubs willen 'normaal' trainen of ze spelen niet dit weekend

04 augustus 2020 12:19

Hoe zit het met de competitiestart van dit weekend? Los van de eis van Westerlo zijn er de problemen in de provincie Antwerpen, waar drie 1A-clubs deze week niet normaal kunnen trainen. Waarschijnlijk moet de Pro League al op zoek naar creatieve oplossingen.

De Antwerpse clubs mogen niet met contact trainen op eigen grondgebied en dat maakt een normale voorbereiding op de wedstrijden van dit weekend quasi onmogelijk. Zowel Antwerp als KV Mechelen lijken te weigeren te gaan spelen als er vandaag (of ten laatste morgen) geen beslissing wordt genomen dat ze de trainingen op een normale manier mogen hervatten.

Beerschot wijkt deze week voor hun 'contacttrainingen' uit naar Tubeke. Dat kost hen echter een klein fortuin aan tests en huur van de accomodaties. Onhoudbaar op langere termijn. KV Mechelen speelt dit weekend thuis tegen Anderlecht en Antwerp thuis tegen Moeskroen. Beerschot trekt maandag naar Oostende.

Sowieso problemen

De kans is klein dat Antwerp en Mechelen dit weekend thuis mogen spelen en ze zijn ook niet van plan om uit te wijken. En dan begint de puzzel al voor de kalendermanager. Nils Van Brantegem heeft drie weken plaats tijdens de winterstop en kan daar de niet-gespeelde matchen plannen. 

Maar die ruimte was eigenlijk vrijgehouden voor als er nog een zwaardere opflakkering van het COVID-virus komt. Tweede optie zijn midweekspeeldagen, maar aangezien Antwerp Europees speelt, wordt dat ook al geen makkelijke opgave.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Antwerp \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.