🎥 Throwback: het feestje van de Oranje Leeuwinnen na de Europese titel: "Jij krijgt die lach ..." en "Van Links naar rechts ..."


Foto: © photonews 07 augustus 2020 10:45

Weet u nog, vier jaar geleden? In Twente versloeg Nederland Denemarken met 4-2 en het land kon aan het feesten. Oranjegekte, met dank aan de Leeuwinnen.

De finale in de Grolsch Veste was een waanzinnig startpunt van dolle jaren voor de Oranje Leeuwinnen, die sedertdien makkelijk stadions van 20.000 tot 30.000 capaciteit volspelen en in 2019 ook al WK-finalist werden.

Maar het EK in eigen land was de definitieve doorbraak bij het grote publiek, in de finale keek half Nederland vanop de buis. Het aantrekkelijk voetbal met een weergaloos middenveld - Van de Donk, Groenen en Spitse waren in topvorm - en de snelheid van Martens en van de Sanden gecombineerd met het killerinstinct van Miedema waren voldoende voor EK-goud.

Vooral de dag nadien staat echter helemaal in het geheugen gegrift, weten ze bij de KNVB. Het feestje, met de nodige gezangen op een afgeladen vol plein? Ongezien. Geniet gerust nog even mee.

Nederland
 
 
 
Reacties.