"Iedereen is goed opgevolgd": Hoe Red Flames door de coronacrisis heen gekomen zijn

15 september 2020 09:36

De Belgian Red Flames bereiden zich deze week voor op duels met Roemenië en Zwitserland, erg belangrijk in de EK-kwalificatiecampagne voor het EK 2022 in Engeland. Het waren gekke maanden, ook voor bondscoach Ives Serneels.

"Uiteraard heb ik 'mijn Flames' de voorbije maanden minder kunnen zien door de hele coronacrisis. Maar ik heb wel het idee dat we ook positieve zaken hebben gehaald uit die periode en dat ik iedereen goed kan inschatten over hoever ze staan", aldus de bondscoach op een persmoment voorafgaand aan het dubbele duel.

"De verschillen tussen de verschillende individuen zijn misschien groter geworden. Wie heeft al hoeveel gespeeld dit seizoen? Dat varieert ook enorm momenteel. En het is ook inschatten hoe een lichaam gaat reageren na zolang niet te hebben gespeeld."

Goed opgevolgd

"Maar we hebben iedereen goed opgevolgd, er zijn online meetings geweest met mij en met andere stafleden naargelang het nodig was, het was een nieuwe kalender inplannen doordat bepaalde oefenwedstrijden niet konden doorgaan, ..."

"We hebben heel hard gewerkt op het extrasportieve. De trainingen in juni? Die hebben iedereen heel veel deugd gedaan, dat klopt. Het was ook belangrijk voor mij, maar zeker voor de speelsters. Ook naar voetbalplezier toe, al hebben we ook daaruit dingen opgepikt voor de toekomst."

België
 
 
 
Reacties.