Racing Genk reageert streng op wangedrag van eigen aanhang: "Klap voor de hele maatschappij": "Klap voor de hele maatschappij"

21 september 2020 12:52

Zondag hield Racing Genk de drie punten in de Luminus Arena, maar toch waren er zaken waarover de club niet tevreden was. De supporters bijvoorbeeld.

In de tribune van de Luminus Arena stonden sommige supporters van KRC Genk te dicht bij elkaar. Ook de mondmaskerplicht werd niet nageleefd. Dat werd uiteraard opgemerkt door de Pro League, die de club een verwittiging gaf en hen aanspoorde om de eigen fans toe te spreken. "Ze moeten dan eerst zelf actie ondernemen en hun fans sensibiliseren", zegt woordvoerder Stijn Van Bever op onze website.

Die woorden zijn niet in dovemansoren gevallen bij de Limburgers. Daags na de wedstrijd heeft de club al een open brief gestuurd, getiteld 'Gewonnen, maar teleurgesteld'. Hieronder leest u de volledige brief:

Zalig weertje, de drie punten en terug supporters in de Luminus Arena: hét recept voor een schitterende voetbalavond. Toch?

Gisteren speelden we sinds maart eindelijk weer een wedstrijd voor (beperkt) publiek. Dat had heel wat voeten in de aarde. Want wij zijn KRC Genk. En wij willen op alle vlakken een voorbeeld zijn. Tijdens de coronacrisis namen we als club samen met onze spelers en al onze supporters tal van initiatieven, kenmerkend voor onze warme club.

Voor onze eerste thuiswedstrijd met beperkt publiek wilden we opnieuw het goede voorbeeld geven en tonen waartoe we in staat waren. Daarom hebben we als club zwaar geïnvesteerd in veiligheid, hygiëne, comfort, flexibiliteit en animatie. Natuurlijk is dat alleen niet voldoende. Zonder de medewerking van onze supporters hebben al die maatregelen weinig zin.

We danken daarom uitdrukkelijk alle fans die zich voorbeeldig hebben gedragen. Zij die een gezonde afstand hebben bewaard ten opzichte van elkaar, hun mondmasker altijd droegen en respect toonden naar de andere supporters en alle 400 vrijwilligers. Aan al deze talrijke supporters: dikke merci!

Ondanks de uitdrukkelijke afspraken die we samen hebben gemaakt, was er helaas ook een gedeelte van onze supporters dat de richtlijnen naast zich neerlegde. Dat hebben niet alleen wij gezien. Dat heeft heel België gezien. Onze supporters, de media, de politiek én ook de 400 vrijwilligers die in de vuurlinie stonden. Wij veroordelen dit gedrag ten stelligste. Aan deze tientallen supporters: dit is een klap voor iedereen bij KRC Genk én bij uitbreiding de hele maatschappij.

Zoals we al schreven, hebben we verregaande maatregelen genomen om onze thuiswedstrijden veilig te organiseren. We hoopten dat dit een kleine stap zou zijn richting een vol stadion. Maar wat iedereen nu gezien heeft – twee dagen voor een nieuwe Veiligheidsraad – is een grote stap terug naar een leeg stadion. En daarom zijn we uitermate teleurgesteld.

Volgende week maandag spelen we tegen KV Oostende. Het is de laatste kans voor onze club. Of beter gezegd: het is de laatste kans voor jullie. Respecteer de regels. Zo moeilijk zijn ze niet: draag een mondmasker én troep niet samen.

Teleurgestelde groeten

KRC Genk en OSV

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.