Carabao Cup: Origi scoort in ruime zege Liverpool, De Buyne valt in bij City

24 september 2020 22:59

In Engeland zijn ze met de Carabao Cup al toe een midweekvoetbal. Donderdag was het de beurt aan Premier League-clubs Aston Villa, Liverpool en Manchester City.

Liverpool

Liverpool ging op bezoek bij Lincoln City, een ploeg uit de Engelse derde klasse. Liverpool-trainer Jurgen Klopp nam deze kans om te roteren. Buiten kapitein van Dijk kwam geenenkele basisspeler aan de aftrap. Maar Liverpool kon wel ruim winnen met 2-7  Divock Origi mocht ook nog eens starten bij de Engelse landskampioen en legde in de 89e minuut de eindstand vast.

Manchester City

Bij Manchester City ging het wat moeizamer. Zij namen het op tegen het pas gedegradeerde Bournemouth. Ook Guardiola roteerde wel wat. Ex-Bournemouthspeler Nathan Ake bleef op de bank. Enkel Walker, Mahrez en Phil Foden waren drie spelers die ook in de Premier League weleens aan de aftrap begonnen. City won met 2-1 na doelpunten van Foden en Liam Delap. De Bruyne viel in na het uur.

Aston Villa

Bij Aston Villa stonden geen Belgen of spelers met een Belgische link aan de aftrap. Tegen Bristol City uit de tweede klasse werd wel ruim gewonnnen met 0-3. De doelpunten kwamen van Anwar El Ghazi, Bertrand Traoré en Ollie Watkins.

Liverpool FC \\ Manchester City \\ Aston Villa
 
 
 
Reacties.