Davinia Vanmechelen legt overstap naar Standard uit: "Club van mijn hart" en "Ervaringen meenemen voor als ik terug naar buitenland trek"


Foto: © photonews 26 september 2020 09:00

Davinia Vanmechelen keerde deze zomer terug naar België. Na een avontuur bij PSG en Twente is de Red Flame zo opnieuw in eigen land te vinden. Een bewuste keuze.

De coronacrisis heeft zeker een rol gespeeld bij de terugkeer van Vanmechelen naar België. "Ik had ook opties in het buitenland, maar wilde nu even opnieuw het plezier in voetbal terugvinden", aldus de creatievelinge.

"Bij PSG heb ik veel bijgeleerd, maar speelde ik weinig. Bij Twente mocht ik meer spelen, maar vaak op een verdedigender positie als verdedigende middenveldster. Dat is niet helemaal mijn ding, want ik maak graag acties en denk graag aanvallend."

Sterker uitgekomen

"Ik wilde ook graag terugkomen naar België om opnieuw dichter bij de vrienden en familie te zijn. Dat was belangrijk voor mij. En dan was de club van mijn hart Standard de logische keuze. Ik heb goed kunnen revalideren tijdens de lockdown en ik ben een andere Davinia geworden", is Vanmechelen duidelijk. "Ik ben sterker uit deze periode gekomen."

"Ik ben volwassener geworden door mijn periode in het buitenland en wil nu even echt genieten van alles. De ervaringen die ik heb opgedaan neem ik mee als ik later opnieuw de stap naar het buitenland zet, want dat blijft wel het doel als de coronatijd voorbij is."

Standard de Liège
 
 
 
Reacties.