KBVB deelde 10.000 woordenboekjes met voetbaltermen voor anderstaligen uit aan clubs, ook Flames lazen mee


Foto: © photonews 19 oktober 2020 22:39

Tijdens de week van de Nederlandse taal nam de KBVB een mooi initiatief. De Belgische Voetbalbond bracht samen met vzw 'de Rand', de Taalunie en Voetbal Vlaanderen een woordenboekje uit voor anderstaligen en de Red Flames zetten mee hun schouders onder het project.

 

Door het toenemende aantal vluchtelingen die zijn ingeschreven bij de KBVB en de taalbarrière heeft de voetbalbond een creatieve oplossing bedacht. Ze brengen in samenwerking met vzw ‘de Rand’, de Taalunie en Voetbal Vlaanderen het zakwoordenboekje 'aftrap' uit.

Our Flames already had fun with our new football dictionaries! 😍 Learn more about it 👇 #FootballPeople #footballforall 🇳🇱 - http://bit.ly/footdict0710 🇫🇷 - http://bit.ly/footdict0710fr

Geplaatst door Belgian Red Flames op Woensdag 7 oktober 2020

'Aftrap' bestaat uit 500 voetbalgerelateerde woorden en bijpassende illustraties. Het doel: clubs en trainers helpen communiceren met anderstalige spelers en hun ouders.

Vanaf 8 oktober werden de boekjes verdeeld onder prof- en amateurclubs die interesse tonen in het project. Er wordt ook een Franstalige variant uitgebracht. Ook de Flames amuseerden zich er al mee! 

België
 
 
 
Reacties.