Er is nieuws in het stadiondossier en... het is nog maar eens een domper voor Club én Cercle


Foto: © photonews 21 oktober 2020 20:35

We zijn er nu al zeker van dat het stadiondossier in Brugge de komende maanden voor de nodige heisa zal zorgen. Ondertussen kreeg Cercle Brugge slecht nieuws. En dat geldt eigenlijk ook voor de blauw-zwarte buren.

Club Brugge wil op de huidige locatie van het Jan Breydelstadion een hypermoderne voetbaltempel neerpoten. Eén van de voorwaarden is dat Cercle Brugge elders onderdak - en dus ook een nieuw stadion - moet zien te vinden. 

De Vereniging had een oogje laten vallen op een locatie aan de Blankenbergse Steenweg, maar de Raad van State strooide roet in het eten. Een alternatief werd gevonden op het Brugse Kanaaleiland. 

Maar ook dat feestje gaat niet door. Brugs schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Dumon heeft geoordeeld dat er op het Kanaaleiland te weinig plaats is voor een voetbalstadion. Dat weet Het Laatste Nieuws

Héél véél ongeduld

Met andere woorden: alle hoop ligt op de aanpassing van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor een stadion op de Blankenbergse Steenweg. En vervolgens op het nieuwe oordeel van de Raad van State. Ondertussen wacht ook Club Brugge met héél véél ongeduld af.

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.