Waals minister wil matchen zonder publiek, Pro League wacht af en heeft steun van Ben Weyts


Foto: © photonews 21 oktober 2020 15:01

De Pro League heeft de protocollen voor voetbalwedstrijden met publiek aangepast. In de praktijk komt dat erop neer dat er nog minder toeschouwers binnen kunnen in de voetbalstadions. Maar als het van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afhangt, komt er helemaal niemand meer.

Vrijdag staat er een nieuw Overlegcomité gepland en daar zullen de nieuwe protocollen voor het profvoetbal besproken worden. De Pro League heeft nu al aangekondigd dat het de bubbels verkleint tot vier man en dat er maximum 200 man per sectie kan zitten. Dat komt ruwweg overeen met 15 procent van de totale stadioncapaciteit.

Maar de vraag is er überhaupt nog fans gaan binnen mogen. Vanuit Waalse hoek wordt er aangedrongen om de matchen weer zonder publiek te spelen. “Het is onbegrijpelijk dat er afgelopen weekend bij Standard-Brugge 7.500 supporters aanwezig waren, terwijl restauranthouders nog geen dertig personen mogen ontvangen", aldus Bouchez. 

Pro League heeft er alles aan gedaan

Het gaat een moeilijke evenwichtsoefening worden vrijdag. Vlaams minister Ben Weyts wil er alles aan doen om spelen met publiek mogelijk te houden, maar krijgt daarin tegenkanting uit Waalse hoek en van de experten. De Pro League wacht intussen af, want zij zijn klaar met hun huiswerk.

Meer doen dan alle eten en drinken verbieden en een rookverbod invoeren kunnen ze ook niet meer doen. De clubs hebben al serieuze inspanningen gedaan om hun stadions zo veilig mogelijk te maken. De Pro League kreeg trouwens felicitaties voor de manier waarop ze de voetbalwedstrijden organiseerden. De coronacijfers zijn echter van die aard dat bijkomende maatregelen mogelijk nodig zijn. 

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.