'Verlies tegen Barcelona of Mönchengladbach kan ontslag betekenen voor Zinedine Zidane'

23 oktober 2020 16:58

De toekomst van Zinedine Zidane bij Real Madrid is na het verlies tegen Shakthar Donetsk onzeker geworden. De Franse oefenmeester zou nog twee wedstrijden hebben om zich te bewijzen.

Met drie opeenvolgende Champions League-overwinning is de status van Zinedine Zidane bij Real Madrid zo goed als onaantastbaar, maar de twijfels rond de Fransman als coach zijn niet van gisteren. Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo scoren ze bij Real Madrid o zo weinig en ook het voetbal is al langere tijd zwak.

Vorig seizoen werden ze nog kampioen en wonnen ze de Spaanse supercup, waardoor Zidane weer wat extra krediet opbouwde, maar dit seizoen kent Real Madrid een enorme dip. Er werden geen nieuwe namen aangetrokken en dat zou tot onvrede hebben geleid bij Zidane zelf.

Volgens RMC Sport is Zidane zelf niet gediend met de prestaties van Luka Jovic, die zich maar niet kan manifesteren binnen de club en het vertrek van Achraf Hakimi. Tegen Shakthar speelde linksachter Ferland Mendy als noodoplossing op de rechtsachter.

Volgens de Franse La Liga-expert Frederic Hermel zou Zidane nog twee wedstrijden krijgen om het te doen draaien bij Real Madrid. Tegen Barcelona kan er nog verloren worden, maar dan moet er nadien wel absoluut gewonnen worden bij Borussia Mönchengladbach.

Primera Division \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.