FC Barcelona is nog lang niet uit financiële precaire situatie en ook de spelers weigeren vooralsnog een handje mee te helpen


Foto: © photonews 12 november 2020 06:48

Barcelona zit in financieel woelig vaarwater. Eén van de absolute prioriteiten van de nieuwe voorzitter, Carles Tusquets, wordt van de Catalanen opnieuw een gezonde stabiele club te maken. Er liggen echter nog wat hindernissen op de weg.

Barcelona voelt de impact van de coronacrisis enorm. De club leed in het afgelopen seizoen een recordverlies van 97 miljoen euro. Om de toekomst van de Blaugrana als Europese topclub veilig te stellen, moest daarom dringend gesnoeid worden in de lonen van de spelers.

De spelers van Barcelona stemden in met een loonsverlaging van 70 procent, wat neerkomt op een besparing van maar liefst 191 miljoen euro. Maar enkel Doelman Marc-André ter Stegen, de verdedigers Clément Lenglet en Gerard Piqué  en middenvelder Frenkie de Jong gingen al akkoord met een lager salaris.

Voor de overige spelers bereikten de Catalanen nog geen overeenkomst na langdurige besprekingen. Tot 23 november is nu een afkoelingsperiode afgesproken volgens Het Nieuwsblad. De clubleiding hoopt dat de spelers daarna alsnog overstag gaan. 

Primera Division \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.