Amnesty International trekt nogmaals aan de alarmbel: "FIFA heeft plicht respect voor mensenrechten te garanderen"

21 november 2020 16:13

De toewijzing van het WK 2022 aan Qatar is niet meteen iets wat bij Amnesty International op gejuich werd onthaald. Het land heeft immers een kwalijke reputatie als het op mensenrechten aankomt. Amnesty International trok in juni al eens aan de alarmbel en doet dat nu opnieuw.

In een mededeling wijst Amnesty International de FIFA op haar plichten. "De FIFA heeft de plicht om het respect voor mensenrechten te garanderen binnen de context van de voorbereidingen op het WK. Dit omvat de verplichting om partners van het WK ter verantwoording te roepen en druk te zetten op Qatar om zijn hele werksysteem te hervormen."

Hervormingen

Amnesty International uitte eerder al bezorgdheid rond de werkomstandigheden voor migranten in Qatar. De voorbije jaren heeft Qatar wel al een aantal hervormingen hieromtrent aangekondigd. Dat stelt Amnesty International nog niet volledig tevreden.

"Desondanks halen vele migranten die aan de slag zijn hier nog geen voordeel uit en zullen ze blijven gevangen zitten in de vicieuze cirkel zolang deze hervormingen niet volledig ingevoerd worden", klinkt het.

Kevin Vanbuggenhout

 
 
Reacties.