Spurs heeft genoeg aan twee vlijmscherpe counters tegen Manchester City en springt naar de leidersplaats

21 november 2020 20:25

Tottenham nam het zaterdag op tegen Manchester City. De Spurs zijn goed aan het seizoen begonnen en konden bij een overwinning de leidersplaats overnemen. José Mourinho koos daarom voor Toby Alderweireld. Ook Kevin De Bruyne startte in de basis bij Manchester City.

Heung-Min Son opende vroeg de score voor Tottenham. De doorgelopen Zuid-Koreaan werd perfect in zijn loop aangespeeld en bracht de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong. Daarna wachtte Tottenham geduldig af en rekende het vooral op de counter. Na een vlijmscherpe tegenaanval legde doelpuntenmaker Son de bal breed op Harry Kane. Maar die scoorde vanuit een buitenspelpositie.

Op het halfuur trof Aymeric Laporte van dichtbij raak. De spelers van Tottenham liepen meteen naar de scheidsrechter en zagen hands bij Gabriel Jesus. De VAR keurde de gelijkmaker van City terecht af. In de eerste helft werd er dus drie keer met scherp geschoten. Toch stond het aan de rust maar 1-0.

Koploper Tottenham Hotspur

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Kevin De Bruyne. Onze landgenoot profiteerde van balverlies bij Tottenham. Zijn doelpoging vloog maar nipt voorlangs.

Iets na het uur volgde weer een counter bij de Spurs. Harry Kane zette de net ingevallen Giovani Lo Celso op weg naar het doel. De Argentijn verdubbelde met zijn eerste actie van de wedstrijd de score. De invaller liep nog maar 35 seconden tussen de lijnen. Manchester City kwam in de slotfase nog dicht bij een aansluitingstreffer. De kopstoot werd gered door de Franse doelman.

Tien minuten voor tijd viel Toby Alderweireld geblesseerd uit. José Mourinho vreest voor een spierblessure en denkt het een lange tijd zonder zijn centrale verdediger te moeten doen. "Dat is door het overvolle programma", concludeert de Portuguees.

Dankzij de 2-0 overwinning springt Tottenham naar de leiderspositie. Kevin De Bruyne blijft achter met een teleurstellende 12 op 24.