Manchester City mist volgens aanvaller de leiderschap van Vincent Kompany in de kleedkamer: "Hij was een enorm belangrijk figuur voor de club"

16 december 2020 19:32

Vincent Kompany was tien jaar actief bij het Engelse Manchester City. Vorige zomer keerde hij terug naar zijn RSC Anderlecht. En volgens aanvaller Raheem Sterling was zijn vertrek een grote aderlating in de kleedkamer van City. De club lijkt de goede vorm van in het verleden maar niet te vinden.

Manchester City kwam gisteren op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen promovendus West Bromwich Albion, tevens de ploeg die na de stunt in het Etihad hun trainer op straat zwierde. Manchester City staat in de rangschikking pas zesde en telt al vijf punten minder als competitieleider Tottenham Hotspur. Vooral op aanvallend compartiment loopt het stroef. Het trof nog maar 17 keer raak in 11 wedstrijden.

Pep Guardiola zag dan ook op een relatief korte periode twee iconen de club verlaten. David Silva vertrok naar Real Sociedad, maar vooral het vertrek van Vincent Kompany laat nog sporen na in de kleedkamer volgens Raheem Sterling: "We hebben Vincent Kompany echt gemist sinds zijn vertrek. Je voelde zijn aanwezigheid op een wedstrijd meteen. Het was een enorm belangrijk figuur voor de club. Momenteel beschikken we over een jonge kern", vertelt de 26-jarige flankaanvaller aan BBC

Toch ontkent de Engelsman dat er een gebrek aan leiderschap is binnen de kleedkamer van The Citizens, een andere Rode Duivel probeerde de taak van Vincent Kompany over te nemen: "Kevin De Bruyne heeft de taak van leider op zich genomen. Hij sleurt iedereen door moeilijke momenten. Samen met aanvoerder Fernadinho en Rúben Dias", concludeert Sterling.

Seppe Frans

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City \\ West Bromwich \\ KV Oostende \\ België
 
 
Reacties.