Amateurvoetbal stelt beslissing uit, maar het ziet er niet goed uit: virologen adviseren zelfs om activiteiten -12-jarigen te verbieden

12 januari 2021 15:22

Wanneer gaat het amateurvoetbal weer kunnen opstarten? Als we de berichten uit het Overlegcomité mogen geloven, zit dat er nog niet meteen in. De virologen adviseren zelfs om te verstrengen...

Voetbal Vlaanderen heeft de beslissing voor zich uit geschoven. Op 25 januari wordt er beslist over al dan niet stopzetten van het seizoen. Als het Overlegcomité op 22 januari geen versoepelingen aankondigt, lijkt het sowieso voorbij. 

Op het voorbije Overlegcomité hadden de virologen al op tafel gelegd om alle sportactiviteiten voor -12-jarigen ook te verbieden. Op dat moment is dat nog afgeweerd, maar volgens onze informatie zou dat weldra weer op tafel komen te liggen.

Dat zou geen goed teken zijn dat het amateurvoetbal nog kan hervatten. Met de stijgende coronacijfers is het voor de regering vooral belangrijk om kinderen aan het sporten te houden. Als zij al niet meer mogen voetballen, dan is de kans dat de seniorencompetities heropgestart worden, bijzonder klein. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.