Real Madrid maakt zich op om deze zomer keihard toe te slaan voor de droomtransfer van Zidane

12 januari 2021 16:41

Deze zomer moet het ervan komen. Real Madrid is volgens verschillende Spaanse media genoeg ruimte aan het maken om Kylian Mbappé binnen te halen. Het plan daarvoor is al gemaakt.

Mbappé heeft bij PSG nog een contract tot 2022, maar er zou al een afspraak zijn dat hij dat niet gaat verlengen. Dat zou betekenen dat PSG genoodzaakt is om volgende zomer te onderhandelen als ze hun superster het jaar erop niet gratis willen zien vertrekken. 

Ook het volgende probleem wordt al aangepakt. Real is zijn kern van alle overbodige balast aan het ontdoen. Omdat er in Spanje een salarisplafond geldt, mogen ze maar 70 procent van hun inkomsten uitgeven aan lonen. Aangezien het loon van Mbappé zo'n 21 miljoen zou bedragen moeten er een paar monstercontracten weg.

Dat kapitein Sergio Ramos nog altijd geen contractverlenging gekregen heeft, zal daar ook mee te maken hebben. Die verdient zo'n 12 miljoen per jaar. Mbappé is de gedroomde transfer van Zinedine Zidane, die een team rond zijn landgenoot wil bouwen.

Ligue 1 \\ PSG
 
 
 
Reacties.