Een studie van CIES maakt eerstvolgende debutanten bij Rode Duivels bekend: Arnaud Bodart bovenaan het lijstje, Lokonga valt net naast het podium


Foto: © photonews 22 februari 2021 16:42

Bondscoach Roberto Martinez denkt al aan de verjonging van zijn elftal en liet daarom de voorbije maanden heel wat jonge jongens debuteren bij de Rode Duivels. Onder meer Vanheusden, Bornauw, Delcroix, Saelemaekers en De Ketelaere mochten al eens proeven van minuten bij het nationale elftal.

Het CIES Football Observatory heeft nu ook onderzocht welke spelers onder de 23 jaar de komende maanden het meeste kans hebben om opgeroepen te worden voor de nationale ploeg. Het Europees waarnemingscentrum voor voetbal hield rekening met de competities waarin zijn spelen, niveau van clubs en opgebouwde ervaringen.

De speler die het meest mag hopen op een telefoontje van de Spaanse bondscoach is Arnaud Bodart. Orel Mangala (Stuttgart) en Wout Faes (Stade de Reims) vervolledigen het podium. De doelman van Standard ziet op plaats vijf ook ploeggenoot Nicolas Raskin verschijnen. Ook paars-wit heeft op plaats vier met Sambi Lokonga en Francis Amuzu (plaats zeven) twee spelers in de top tien.

Ook Maxime Busi (Parma), Loïs Openda (Vitesse), Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) en Jelle Bataille verschijnen in de top tien. Dit blijft louter een analyse en wil dus niet zeggen dat zij de eerstvolgende spelers zullen zijn die worden opgeroepen voor het nationale elftal. Het houdt geen rekening met de wensen van de bondscoach, zo heeft de nummer één uit deze lijst met Courtois, Mignolet, Casteels, Van Crombrugge en Sels enkele stevige concurrenten.

België
 
 
 
Reacties.