Club Brugge-youngster onder de indruk van Bas Dost: "Ik probeer zijn bewegingen op het veld na te doen"

04 maart 2021 10:19

Youssouph Badji probeert zich in de kijker te spelen. Hij toonde zich al meermaals, maar lijkt nog niet meteen een basisplaats te veroveren in het eerste elftal van Club Brugge. De Sengalees toont zich vooral leergierig, iets wat trainer Philippe Clement graag zal horen.

De 19-jarige aanvaller probeert zich te spiegelen aan Romelu Lukaku. Zo probeert ook hij de nodige extra spiermassa bij te kweken, met succes want hij is ondertussen al vier kilo sterker geworden.

Het toptalent hoopt dan ook om hem ooit te kunnen ontmoeten: “Dat zou toch een droom zijn. Ik zou hem echt willen vragen hoe ik alles het beste aanpak als jonge spits, maar ook bij Club heb ik voorbeelden. Zo probeer ik veel te leren van Bas Dost. Ik probeer hem na te doen want zijn bewegingen en positie in de box zijn indrukwekkend”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Al blijven de statistieken van de jonge snaak enigszins een pijnpunt. Zo trof Badji in twintig wedstrijden nog maar drie keer raak. Toch blijft hij hard werken op training: “Ik ben rustiger geworden voor het doel en win ook steeds meer duels, maar ik ben zeker nog niet tevreden. Ik wil net zoals Romelu Lukaku en Bas Dost de top bereiken. Tegen Standard wil ik meteen tonen dat ik sterken ben geworden tegenover het begin van het seizoen."

Beker van België \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.