Fulham pakt drie punten op Anfield, Liverpool blijft troosteloos achter

07 maart 2021 16:53

Fulham won vandaag met 0-1 op het veld van Liverpool. Dit zijn drie gouden punten in de degradatiestrijd voor de mannen van Scott Parker. Liverpool verliest al voor de zesde keer op rij in eigen huis.

Fulham wist vandaag de drie punten te pakken op het veld van Liverpool. Het was bibberen en beven in de tweede helft voor de mannen van Fulham, maar uiteindelijk konden ze de drie punten mee naar huis nemen.

Vlak voor de rust kon Mario Lemina op een vrije trap een slapende Mo Salah aftroeven en de 0-1 schitterend binnen knallen. Het is de zesde opeenvolgende wedstrijd dat Liverpool op achterstand komt in eigen huis. Burnley, Brighton, Manchester City, Everton en Chelsea deden het Fylham al voor. Geen enkele keer kwamen de mannen van Jürgen Klopp nog terug van een achterstand in die wedstrijden.

Vliegtuig of niet, nieuwe nederlaag voor Liverpool

In de tweede helft vloog er een vliegtuig boven Anfield met de boodschap: "Unity is strength - Let's go Reds YNWA". Vertaald is dat "Eendracht maakt macht". Machtig toonden de mannen van Klopp zich zeker en vast niet vandaag. Door een nieuwe nederlaag staan ze op plaats zeven, maar Tottenham en Aston Villa kunnen nog over Liverpool gaan met twee wedstrijden minder.

De titelhouder is bezig aan een vreselijk seizoen. In 28 wedstrijden konden ze nog maar 12 keer winnen. Fulham daarentegen pakt heel belangrijke punten in de degradatiestrijd. Door de driepunter staat Fulham op een gedeelde zeventiende plaats met Brighton. Ze staan ook maar een puntje meer achter Newcastle. Fulham verloor niet in zijn laatste zeven uitwedstrijden, een opvallende statistiek.

Mitrovic

Ex-Anderlechtspeler Aleksandar Mitrovic mocht nog een vijftal minuten spelen van coach Scott Parker. Mitrovic kon dit seizoen nog niet overtuigen in de Premier League. Met drie doelpunten en drie assists speelde hij hem nog niet bepaald in de kijker dit seizoen. De inmiddels 26-jarige spits kon bij Anderlecht 44 keer scoren in 90 wedstrijden.