Philippe Clement legt wissel van doelpuntenmaker na halfuur uit: "Was onder de ondergrens" en "Daar moet je naar kijken"


Foto: © photonews 07 maart 2021 18:56

Opvallend moment in Club Brugge - Zulte Waregem was een wissel na een halfuur spelen bij de thuisploeg. Doelpuntenmaker Youssouph Badji moest er namelijk snel af van zijn coach Philippe Clement. Die legt achteraf uit.

"Waarom ik Badji gewisseld heb? Voor de match twijfelde ik al tussen hem en Daniel Perez. Hij is nog niet lang bij ons, maar liet wel al goede dingen zien op training. Ik vond ons op Standard ook al beter met Perez", aldus Clement in zijn reactie.

"We hadden in het eerste halfuur een goede opbouw van achteruit, we wonnen de duels en deden het goed op het middenveld, maar de laatste schakel ontbrak. Badji heeft een goal gemaakt, maar je moet naar het volledige spel kijken."

Zegt niets over de toekomst

"Iedereen moet in functie van elkaar functioneren. Als een iemand iets anders doet, dan moet je voor iets of iemand anders kiezen. Perez heeft dat ook beter ingelost. Mijn vertrouwen in Badji is niet weg, dit zegt niets voor de toekomst."

"Maar Badji moet wel lessen trekken hieruit. Dit was geen signaal, het was gewoon onder de ondergrens. Hij was teleurgesteld, maar het is nu aan hem om vanaf dinsdag met een reactie te komen na deze wedstrijd."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.